logo

olej z pestek malin

Cena: 26,00 zł 26.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Olej z pestek malin posiada bogate właściwości: łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry, uelastycznia i ujędrnia, nawilża, natłuszcza oraz rozjaśnia. Dodatkowo chroni przed promieniowaniem UV.

Czy wiesz, że do wyprodukowania 18 litrów oleju potrzeba ciężarówki malin? Pestki owoców niezastąpionych w letnich deserach i przetworach są źródłem drogocennego produktu. Ten złoty, o lekkiej orzechowej nucie zapachowej produkt znajduje szerokie zastosowanie w pielęgnacji całego ciała.

Dla kogo? Zalecany do pielęgnacji każdego rodzaju cery, szczególnie : tłustej, trądzikowej, suchej, dojrzałej. Niezastąpiony w pielęgnacji włosów i paznokci.

Jak go stosować?

  • olej z pestek malin sprawdzi się jako olejek do twarzy; stosowany samodzielnie, wtarty kolistymi ruchami w naskórek dopieści zmysły i nada skórze gładkość,
  • wzbogać swój ulubiony krem do twarzy i balsam do ciała kilkoma kropami oleju bezpośrednio przed użyciem,
  • wklep delikatnie w skórę wokół oczu, a pozostanie delikatnie nawilżona i napięta,
  • osoby o cerze tłustej mogą stosować olej jako środek regulujący nadprodukcję sebum,
  • wymieszaj olej z ulubionym hydrolatem w proporcjach 1:1, a otrzymasz nawilżający płyn do oczyszczania twarzy, który nie wymaga spłukiwania i może być użyty także jako preparat do demakijażu oczu,
  • wykorzystaj olej jako zmysłowy olejek do masażu,
  • produkt ten nadaje się do pielęgnacji wszystkich rodzajów włosów powlekając strukturę włosa i zabezpieczając filtrami UV; wcieraj olej we włosy i skórę głowy, pozostaw na 30 minut i umyj jak zwykle,
  • wzbogać ulubioną odżywkę do włosów kilkoma kroplami oleju bezpośrednio przed użyciem,
  • regularne wcieranie oleju w skórę dłoni i paznokcie zapewni im nawilżenie
  • planując słoneczny urlop, warto sięgnąć po olej z pestek malin, zwiera on w swoim składzie witaminę A i E oraz nienasycone kwasy tłuszczowe, które w naturalny sposób chronią skórę przed promieniowaniem UVA i UVB.


INCI:Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl